Belgische Informatica Olympiades

Iedereen die middelbare scholieren kent met een knack voor informatica of computers, wordt bij deze vriendelijk uitgenodigd het onderstaande bericht door te sturen! De wedstrijd geeft een uitstekend beeld van wat informatica als wetenschap eigenlijk inhoudt. Maar minstens even interessant voor jullie: in een aparte categorie kunnen ook eerstejaars hoger onderwijs (alle richtingen) zich met elkaar meten.

--------------

De Belgische Olympiades in de Informatica worden dit jaar voor de eerste keer ook aan Vlaamse kant georganiseerd, na een succesvolle eerste editie vorig jaar in Franstalig België. Scholieren uit alle richtingen en alle jaren van het middelbaar onderwijs, en studenten in hun eerste jaar van het hoger onderwijs, kunnen deelnemen aan deze wedstrijd over informatica en computerwetenschappen.

Aan de 5 Vlaamse universiteiten worden halve finales georganiseerd op woensdag 16 februari 2011 van 14u tot 17u. Scholieren en studenten kunnen zich hiervoor tot 10 februari inschrijven via de website http://www.be-oi.be . De beste deelnemers in elke categorie stoten door naar de finaleronde op woensdag 30 maart.

Er zijn talrijke prijzen te winnen in elke categorie. De beste finalisten uit het middelbaar onderwijs krijgen bovendien de kans om de Belgische eer te verdedigen op de 23ste International Olympiad in Informatics, dit jaar in Thailand. Meer gedetailleerde informatie, de vragen van vorig jaar, reglementen en nieuws, zijn te vinden op http://www.be-oi.be .
Posted by F0undation at 01/02/11 08:40:04
Nog even aan toevoegen dat de nodige events op social networking sites ook zijn aangemaakt - wie er zelf niet kan bij zijn kan zo wel het woord verspreiden:

Facebook event: http://www.facebook.com/event.php?eid=186699511355397
LinkedIn event: http://events.linkedin.com/Belgische-Informatica-Olympiades-2011/pub/544081
Netlog event: http://nl.netlog.com/go/explore/events/eventid=258442

En natuurlijk hoop ik ook op een delegatie KHLIM-eerstejaars, als de uurroosters dat toelaten :)
Posted by F0undation at 03/02/11 17:59:30

Je moet ingelogd zijn of registreren om te posten.